Na letošnjem že 56. MOS – u, ki ga je obiskalo 60. 000  obiskovalcev,  so se v okviru MOS- ovih mladih podjetnih talentov predstavila naša učna podjetja in sicer: UP Papirko, d. o. o. in Srednje šole Slovenska Bistrica, UP Team, CIRIUS, UP Beelive, d. o. o. iz Šolskega centra Ptuj, Šole za ekonomijo, kmetijstvo in turizem,  UP Najemi.si, d. o. o. in CUPS.

Posredujemo vam nekaj njihovih vtisov.

UP PAPIRKO navdušuje kot MOS-talent

Učno podjetje PAPIRKO, d. o. o. iz Slovenske Bistrice, se zavezuje k ekološki naravnanosti in trajnostnem razvoju, kar se odraža v uporabi okolju prijaznih materialov pri njihovem poslovanju. Podjetje se osredotoča na izdelavo unikatnih izdelkov iz papirja in recikliranega papirja, kot so rožice, voščilnice, dekoracije, zabavne igre in drugi kreativni izdelki. Njihov slogan »Iz papirja za prihodnost« izraža vizijo o trajnostni rabi naravnih virov in pomembnosti okolju prijaznega ustvarjanja.

V sredo, 18. septembra 2024, se je učno podjetje PAPIRKO udeležilo mednarodnega sejma MOS v Celju kot del programa MOS-talent, ki spodbuja mlade talente k razvijanju podjetniških veščin in iskanju novih poslovnih priložnosti. Udeležba na sejmu je bila za PAPIRKO izjemna priložnost za predstavitev njihovih inovativnih izdelkov, mreženje z drugimi podjetniki.

Dogodek je bil za dijake UP PAPIRKO zelo navdihujoč, saj se tako vrača s svežimi idejami in dodatnim zagonom za nadaljnje delo. Sejem jim je omogočil vpogled v svet podjetništva, hkrati pa je odlična platforma za izmenjavo izkušenj in ustvarjanje novih povezav, ki bodo pripomogle k še boljšemu razvoju njihovih produktov in trajnostne narave.

Zapisala: Simona Luetić, mentorica učnih podjetij na SŠSB

 

UP Team, d. o. o. iz CIRIUS Kamnik

Vtisi dijakov o udeležbi na MOS-u:

Na sejmu sem se počutila zelo dobro. Obiskovalci naše stojnice so bili prijazni in vljudni. Presenetilo me je število obiskovalcev, ki so se zanimali za naše učno podjetje in šolo. V prihodnosti bi se z veseljem udeležila še kakega sejma, kot je MOS.

Neja

Na sejmu MOS sem zelo užival, saj smo pri stojnici imeli veliko obiskovalcev in zanimanja za naš zavod. Tolikšno zanimanje za CIRIUS Kamnik me je presenetilo in razveselilo. Z veseljem bi se udeležil še podobnih sejmov.

Nejc

Na sejmu mi je bilo zanimivo. Spoznala in naučila sem se veliko novega. Še posebej mi je bila všeč predstavitev različnih poklicev.

Urška

Dijaki 4. in 5. letnikov Srednje šole CIRIUS Kamnik letnikov smo se v četrtek, 19. 9. 2024, udeležili sejma v Celju. Tam nas je lepo sprejela gospa Stanka iz CUPS-a, ki nam je pokazala razstavni prostor in stojnico. Na stojnici smo razstavili izdelke naših sošolcev, med njimi pladnje, uhane, pujske za srečo in različne rože iz krep papirja. Postali smo bogatejši za nove izkušnje in hvaležni smo za to priložnost.

Martina in Timeja

 

UP Najemi.si, d. o. o. Ekonomska šola Celje

Na 56. mednarodnem sejmu MOS so se predstavili mladi podjetniki Ekonomske šole Celje. Štiri čudovita dekleta, so s ponosom predstavljala lanskoletno učno podjetje, UP Najemi.si. Hkrati pa so pridno zbirale donacije za Inštitut zlata pentljica in Rdeče noske.
Hvala vsem donatorjem izdelkov in sponzorjem učnega podjetja, ki so pripomogli k večjemu obisku stojnic in prispevkov za dobrodelne namene.
Hvala tudi centrali učnih podjetij CUPS, za organizacijo, povabilo in priložnost.

In seveda hvala “moje” punce: Iva Pia, Aleksandra in Pia.

Zapisala: Barbara Kvas

 

UP Beelive, d. o. o.: Šolski center Ptuj, Šola za ekonomijo, kmetijstvo in turizem

V petek, 20. 9. 2024 smo se z učnim podjetjem UP Beelive, d. o. o. predstavili na Celjskem sejmu MOS. Zelo veseli smo bili, da smo se imeli priložnosti predstaviti in zastopati Šolo za ekonomijo, turizem in kmetijstvo, ŠC Ptuj, program ekonomski tehnik in učno podjetje, v katerem so dijaki delovali dve šolski leti. Na sejmu sta sodelovala
dijaka Melita Škrinjar in Alen Adrian Plošinjak, dijaka 4. letnika in mentorica Eva Bolcar.

Dijakoma kot tudi meni, mentorici je bila predstavitev na sejmu zanimiva izkušnja, poželi smo tudi veliko pohval obiskovalcev ob predstavitvi koncepta učnega podjetja in poslovne ideje. Menimo, da so sejmi kot je MOS odlična izkušnja za izmenjavo informacij, poznanstev in novih znanj.

Veseli smo, da smo z učnim podjetjem Beelive ustvarili lepo zgodbo in da smo delovanje učnega podjetja lepo zaključili tudi z predstavitvijo na sejmu MOS v Celju. To je dokaz, da dijaki s sodelovanjem na sejmu učnih podjetij pridobijo pomembne veščine, da lahko nato sodelujejo tudi na pravem obrtnem sejmu kot je MOS, dijaki pa pridobivajo pomembne kompetence, s katerimi so lahko konkurenčni na trgu dela.

Zapisala: Eva Bolcar

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)