Celjski sejmi, d. d. nam že tri leta zapored omogočajo, da se slovenska učna podjetja v okviru podjetniških talentov brezplačno predstavljajo na Mednarodnem obrtnem sejmu. Letos se je učnim podjetjem pridružila  Centrala učnih podjetij Slovenije, ki ima sedež na Ekonomski šoli Celje in javnosti predstavila storitve, ki jih ponuja učnim podjetjem. Tako mladi, kot tudi starejši obiskovalci sejma so bili nad konceptom učnih podjetij v Ekonomskih šolah navdušeni, saj dijaki na ta način pridobijo uporabna znanja za življenje in za trg delovne sile.

V soboto, 16. 9. je Ekonomsko šolo Celje zastopalo učno podjetje Eat & Go, d.o.o  z dijakinjami Aldijano in Adeliso Medić, Laro Kontrec, Tio Vornšek in mentorico prof. Barbaro Kvas, v nedeljo, 17. septembra, pa  učno podjetje Animall, prodaja hrane in opreme za male živali z dijaki Jošovc Aljažem, Cikaqi  Ermirjem, Čede Ivo, Klasič Domnom in mentorico Suzano Suholežnik.

Predstavniki obeh podjetij so obiskovalcem predstavili svojo dejavnost in način delovanja učnih podjetij ter programe šole. Poleg tega pa so med drugim obiskali podporne institucije podjetij AJPES, FURS, GZS, OZS in tako pridobili koristne informacije o njihovem delovanju in novostih na področju gospodarstva.

Učno podjetje  Hiška, prav tako z Ekonomkse šole Celje, ki letos nadaljuje sodelovanje v humanitarnem projektu Vesele nogice, se je z dijakinjama 3. b razreda, Ajdo Koren in Ano Lenart skupaj z mentorico prof. Andrejo Tanšek  povezalo  s podjetjema Jagros, d. o. o.  in Kemoplast, d. o .o. s ciljem izvedbe dobrodelne akcije  za  pomoč dijakom naše šole, ki so bili prizadeti v poplavah. S pomočjo nagradne igre so  zbrali prostovoljne prispevke, ki so se predali v dobrodelne namene. Podjetjema Jagros in Kemoplast se lepo zahvaljujemo za donirane izdelke.

Suzana Suholežnik, Kvas Barbara, Andreja Tanšek in vodja CUPS, Mateja Kapitler, mentorice

 

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)